Backpackere på tur igjen

Spenningen vi følte fra vi forlot Norge ble bare større og større jo nærmere vi kom Costa Rica. Små «anfall» av gledesrop og store glis. Etter en lang flytur med to mellomlandinger, kom vi frem til landet vi forelsket oss i for ni måneder siden. I taxituren til hostelet vi hadde booket før vi reiste, så vi på alt vi passerte, og prøvde å huske hvordan alt så ut i februar.

De neste 35 timene var vi på Alejuela Backpacker hostel, halvtimes tid utenfor San Jose, hovedstaden i Costa Rica. Innsjekk var ikke før kl 14, åtte timer senere. Backpackerne i oss takket nei til å få rommet tidligere imot å betale 5$. Selv om vi for det meste satt på noen harde stoler i oppholdsrommet på hostelet de neste timene, storkoste vi oss. Snakket om reise, universet og livet, las i bøker, prøvde å lære oss noen nye ord på spansk, og kjøpte oss litt mat i ny og ne på bakeriet rett over gaten. Vi møtte også flere andre reisende på hostellet. Det ble en tidlig kveld, siden vi så vidt hadde fått noe søvn på flyturen.

På fredag dro vi til ett annet hostel, Costa Rica Love, litt nærmere San Jose. Taxituren dit tok litt lenger tid enn forventet, og å finne frem – til og med for en lokal taxisjåfør – var ikke så enkelt. Men med musikk fra Costa Rica på radioen gjorde ikke dette oss noe. Standaren på hostellet var ikke på topp (noe som ikke var forventet siden vi kun betalte 30kr natten), men med kjempehyggelige folk som jobbet der og andre reisende, ble oppholdet også her kjempebra. Et stort pluss var at vi fikk gratis frukost dagen etter.

På lørdag tok vi den lokale bussen inn til byen. Når vi gikk av på siste busstoppet i byen, visste vi ikke helt hvor vi skulle gå for å komme til busstasjonen hvor bussen videre til Samara gikk. Til tross for litt språkproblemer, fikk vi hjelp av noen lokale, og hoppet i en taxi for å komme oss dit. Bussen vi ville ta videre, hadde bare «standing tickets» igjen. Å tilbringe enda en natt i San Jose fristet ikke, så vi tok utfordringen, og de neste fem timene satt vi på gulvet i en fullstappet buss. Vi gjorde det beste ut av det; spilte kort, hørte på musikk og hadde god underholdning av noen andre reisende (som går Universitetet for fred litt utenfor San Jose), som også satt på gulvet litt lenger fremme i bussen.

Samara er en liten plass med en veldig avslappet atmosfære, noe det også er på hostellet vi bor på nå, Las Mariposas. Et fargerikt hostel med veldig hyggelige folk. Nå har vi komt skikkelig inn i backpackerlivet igjen, og vi storkoser oss. Noe annet hadde vært rart med tanke på at stranden bare er 50 meter unna hostellet. Dyrelivet her er ikke noe å si på. Vi våkner av det vi tror er apekatter som hopper på taket, ute går flere haner rundt om på hostellet, salamandere vandrer på vegger og tak, og vi har sett mange flere dyr rundt om kring. Kvelden i går ble avsluttet med stjerneklar himmel og bål på stranden, omringet av en herlig atmosfære og livlige mennesker. Akkurat nå ligger vi i hver vår hengekøye og hører regnet slå mot taket. Det er regntid her i Costa Rica, og i forhold til forrige tur da det var «dry season», merker vi stor forskjell på natur og vær.

Til neste innlegg skal jeg prøve å få med noen bilder også.

Chao! 

6 tanker om “Backpackere på tur igjen”

  1. Høyrest veldig veldig bra ut! Misunnelig til di grader! Kos dokke masse! Og gleda meg til å følge med her på bloggen :))

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s