Land jeg har vært i

Antall land: 29 av 195

Antall verdensdeler: 6 av 7

Her kan dere se en oversikt over landene jeg har besøkt:
Australia, Brasil, Bulgaria, Costa Rica, Cuba, Danmark, England, Filippinene, Frankrike, India, Indonesia, Kambodsja, Laos, Malaysia, Mexico, Marokko, Nederland, Norge, Panama, Polen, Spania, Sri Lanka, Sverige, Thailand, Tsjekkia, Tyskland, USA, Ungarn, Vietnam

Europa:

NORGE

Et fantastisk land å vokse opp i. Jeg har vokst opp i Loen, og ellers bodd i Bergen, Sandane og Sogndal. Har vært på flere road-trips og på mange fjelltopper.


SVERIGE

Har vert på to roadtriper i Sverige. Den første var sommeren 2012, da jeg og tre veninner kjørte via Strømstad til Gøteborg, med stopp i blant annet Fjällbacka og Lidköping. Den andre roadtripen var sommeren 2015, da jeg og en veninne kjørte til Stockholm, Trosa (fineste plassen jeg har besøkt i Sverige) og Fjällbacka.

DANMARK

Mitt første møte med Danmark var når jeg var 6 år, da familien var på en lengre sykkeltur rundt om i landet. Jeg var såpass liten at jeg kun har noen få minner fra turen, men ut i fra det var det en fantastisk tur. Etter den store sykkelturen har jeg vert i København, og våren 2015 kjørte noen medstudenter og jeg gjennom Danmark på veg til Nederland for å filme til en dokumentar.


NEDERLAND

Hadde noen dager i Amsterdam våren 2015. Mesteparten av tiden gikk med til dokumentarfilming, men vi fikk sett en del av byen og intervjuet både lokale og tilreisende. Amsterdam er absolutt en by jeg vil tilbake til.

TYSKLAND

Har vert i Tyskland tre ganger; på en liten familietur for lenge siden, på klassetur i 10. klasse, og våren 2015 da vi kjørte gjennom Tyskland for å komme til Nederland. På klasseturen var vi blant annet i Berlin, men da fikk ikke vi gå så mye rundt for oss selv, så jeg må tilbake en gang for å utforske byen skikkelig.

POLEN

På skoleturen i 10. klasse var vi også i Polen, der hovedmålet vårt var Auschwitz. Sommeren 2014 fikk jeg et annet møte med Polen, da jeg var med på en bloggtur til Gdansk og Sopot, to sjamerende steder.

ENGLAND

Har vert i London to ganger nå, og reiser veldig gjerne tilbake. Elsker å gå i områdene utenfor de typiske turiststedene. Har også lyst å utforske mer av landet enn bare London.

FRANKRIKE

Her var jeg på en liten familietur sør i Frankrike noen år tilbake. Vil reise mer rundt om i Frankrike, og spesielt besøke Paris en dag.

SPANIA

I 3. klasse på barneskolen bodde familien min og jeg fire måneder i Fuengirola, med hjemmeskole og hele pakka. Husker dessverre alt for lite fra denne tiden, men jeg har noen minner fra det hverdagslige livet der og noen utflukter vi dro på rundt Fuengirola. Våren 2014 reiste jeg og en veninne til Lanzarote, noe som var enda mer charter enn jeg hadde turt å forestille meg, men vi koste oss likevel. Våren 2016 bodde mamma og jeg fem uker i Barcelona, en fantastisk fin by, og én uke i Malaga.

TSJEKKIA

Var på en skikkelig jentetur til Praha for noen år siden, da det gikk det mest i shopping, restauranter og uteliv.

UNGARN

Hadde en langweekend i Budapest med en veninne og moren hennes for noen år siden. Budapest er en veldig vakker og sjarmerende by.

BULGARIA

Kan vell egentlig ikke si jeg har sett så mye av Bulgaria, siden jeg kun har vert på en skikkelig sydentur til Sunny Beach. Resten sier vell seg selv.

Nord-Amerika:

USA

Min første tur til USA var da jeg var 17 år. En veninne og jeg dro på EF Språkkurs i Miami i tre uker, og besøkte i tillegg Orlando og Key West. Dette var også min første langveistur uten voksne, noe som selvfølgelig var stort. På min første backpackertur var jeg i USA på en organisert gruppetur der reiseruten vår var: Los Angeles – Grand Canyon –  Las Vegas – Death Valley – Yosemite – San Francisco.

COSTA RICA

Det var i Costa Rica jeg hadde mitt første møte med hostelverden og backpackerboblen (jeg startet turen min i Brasil, men bodde da med en lokal familie). Jeg ble forelsket i både backpackerlivet og Costa Rica, så da var det naturlig å starte min andre, store tur i dette fantastiske landet. I løpet av mine to turer i Costa Rica har jeg vert i Jaco, Montezuma, Santa Theresa, Samara, Tamarindo, La Fortuna, San Jose og Puerto Viejo.

PANAMA

På min andre backpackertur krysset vi grensen fra Costa Rica til Panama i nord, og dro rett til øya Bocas del Toro, som er helt fantastisk. Etter å ha vert her en stund reiste vi videre til Panama City, som jeg tror jeg vil si er en av mine favorittbyer, spesielt gamlebyen, Casco Viejo.

MEXICO

Mexico var det siste landet jeg var i på min andre backpackertur. Det var virkelig et bra land å avslutte en fantastisk tur i. Jeg fikk kun vert i Playa del Carmen og Isla Mujeres, men Mexico er absolutt et land jeg MÅ tilbake til, da jeg ikke fikk nok av den fantastiske maten, språket, folkene og strendene.

Sør-Amerika:

BRASIL

Brasil var det første landet jeg reiste til helt alene (på min første backpackertur). Da var alt veldig nytt, spennende og litt skummelt. Jeg landet i São Paulo og hadde et par dager der, resten av oppholdet bodde jeg hos en lokal familie i Santos. I tillegg til å vise meg ulike steder i Santos og hverdagslivet deres der, reiste vi sammen til Rio de Janeiro.

Afrika:

MAROKKO

Var på en bloggtur i Marokko i 2014. Vi hadde fullt program hver dag, så vi fikk sett veldig mye på de få dagene vi var der. Vi startet turen i Marrakech, var på glamping i Agafay-ørkenen, og avsluttet turen med litt action i Toubkal National park. Et land jeg absolutt har lyst å se mer av.

Asia:

INDIA

India er et av de mest fascinerende landene jeg har vært i. Fargene, luktene, maten, kuene, den kaotiske trafikken. Selv om det etter noen uker ble veldig slitsomt å reise i India, er det også her jeg har noen av de beste minnene fra, vertfall de beste bildene. Store deler av turen min i India reiste jeg med en organisert gruppe, så vi hadde mye på planen hver dag. Reiseruten vår var: New Delhi – Agra – Jaipur – Tordi – Pushkar – Udaipur – Ahmedabad – Mumbai – Goa. Vil absolutt tilbake til India, men med litt mer frie tøyler og bedre tid til å bli kjent med de ulike stedene.

MALAYSIA

Malaysia var mitt første møte med Asia, så litt kultursjokk var det når jeg landet i Kuala Lumpur… men jeg elsket det. I løpet av mine to uker her var jeg i Kuala Lumpur, Cameron Highlands, Penang, Perhentian Island, og én natt i Kota Bharu.

THAILAND

Jeg krysset grensen fra Malaysia til Thailand på østsiden (som tydeligvis ikke er anbefalt på grunn av kriminalitet, obs osb!), og tok toget til Bangkok. Herifra reiste jeg til Chiang Mai, deretter til Krabi og over til øya Koh Phi Phi. Et herlig land jeg vil se mer av!

Oseania:

AUSTRALIA

Her hadde jeg en måned å reise rundt på min første backpackertur. Jeg landet i Sydney, og reiste nordover på østkysten. Tiden raste fra meg, så jeg rakk ikke så langt nord som jeg ønskte, men jeg var innom mange fine steder: Byron Bay, Surfers Paradise, Noosa Heads, Hervey Bay – Fraser Island, Agnes Water og Brisbane. Absolutt et land som trenger å utforsker enda mer.