Matlagingskurs i Marrakech

Turen til Marokko var arrangert av Norske reiseblogger sammen med Sahara Experience og Visit Morocco. Alt på turen var sponset for at vi skal promotere Marokko gjennom bloggene våres. Vi fikk ingen krav om hva vi skulle skrive, så alt av tekst er kun basert på egne erfaringer. 

IMG_0526_redigertIMG_0595_redigert

Mandags morgen i Marrakech var det tid for matlagingskurs i en koselig riad (=typisk marokkansk hus/palass med innvendig bakgård) midt i hjertet av Marrakech. Etter å ha somlet oss gjennom souken (marked), inn noen trange gater og gjennom en kjempedør, var vi fremme i Riad Chorfa. En nydelig riad med flere nydelige, spesielle rom til utleige. Om du skal til Marrakech vil jeg absolutt anbefale å tilbringe vertfall en natt her.

IMG_0384_redigert IMG_0398_redigert

Det som var ekstra gøy med matlagsingskurset var at vi var med å handlet inn grønnsakene og kjøttet på markedet.

IMG_0471_redigertSatu / To destination Unknown

IMG_0496_redigertIMG_0547_redigertHanne Marit / Sekk og Sandaler

Gulrotsalat

  • 1/2 kg gulrot
  • 1 ts persille, koriander, salt, cumin, paprika
  • 2 små fedd hvitløk
  • 1/2 glass presset sitron
  • 1/2 lite glass  olivenolje
  • 1 ts harissa (om du liker sterk mat)

Vask, skrell og riv gulrøttene. Kok i 15 minutter. Tilsett krydder, sitron og olje.

Auberginesalat

  • 1/2 kg aubergine
  • 1 ts eddik
  • 1 ts persille, koriander, salt, pepper, paprika, cumin
  • hvitløk
  • 2 ss olivenolje og 2 ss vanlig olje

Skrell auberginene og kutt dem i kuber. Kok under lokk med krydderet, oljen og et stort glass vann i 30 min.

Tomat og agurksalat

  • 1/2 kg tomater
  • 1/2 kg agurk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts eddik
  • 1/2 ts salt og pepper

IMG_0614_redigert IMG_0632_redigert IMG_0637_redigert

Lammespyd

  • 750g lammekjøtt
  • 1 ss persille og koriander
  • et lite fedd hvitløk
  • 1 ts cumin, pepper, paprika og salt
  • 1 ss olivenolje

Kyllingspyd

  • 750g kyllingfillet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts cumin og paprika
  • litt safran, salt og persille
  • 1 sitron

Del kjøttet i biter. Bland kjøttet og resten av ingrediensene i en bolle. La hvile i 15 min. Ha så på grillspyd og stek på grillen.

IMG_0551_redigert

Mens flere i gruppen hakket grønnsaker osv. stod jeg mesteparten av tiden klistret til kameraet.

IMG_0517_redigert

Noen timer etter at vi kom til riaden var maten endelig ferdig. Og den kunne ikke smakt noe bedre. Jeg får vann i munnen bare av å tenke på det.

IMG_0575_redigertIMG_0566_redigert

Etter matlagingskurset dro vi videre inn i ørkenen… Mer om de senere! 

Monday morning in Marrakesh we went to Riad Chorfa for a cooking-class. If you are going to Marrakesh, I would recommend spending at least one night here. First we went to the market to buy vegetables and meat. While most of the other were cooking, I couldn’t stop taking pictures. So much jummy food and beautiful colors. And the food tasted soo good! 

7 tanker på “Matlagingskurs i Marrakech

  1. Tilbaketråkk: Glamping –

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: