From my diary 07/05/2013

Day 118, 07/05/2013, in Udaipur, India. 

IMG_6111_redigert

Fire tuktuker kjørte oss* oppover en bratt gate, fyllt av små shapper, store okser vandrende rundt om kring, og indiske mennesker i alle aldre, kvinnene ikledd nydelige sarier. Tuktukene stoppet nedenfor en liten sidegate, hvor den lille, familiedrivne kunstskolen vi besøkte lå. Først viste de oss mange av måleriene de har målt på silke. Noe så vakkert, for et talent de har! En indisk mann i 20-30-årene fortalte oss om familiebedriften, viste oss hva de ulike fargene kommer fra (for eksempel kommer gult fra tisset til kuene), og til slutt målte de ulike figurer på neglene våres. Han ene som var der hadde nettopp begynt å lære seg miniatyrmåling, og har flere år fremfor seg med øving, hver eneste dag. Før vi gikk videre avtalte vi å komme tilbake i morgen for et lite målekurs. Vi takket for oss, alle med store smil og med en tiger, Taj Mahal, peacock, elefant eller en kamasutrastilling som prydet alles hånd.

De fleste av oss brukte de neste timene på å traske rundt i de små shappene som lå tett i tett så langt vi kunne se. I noen lå en gammel indisk mann på et tynt teppe på gulvet. I andre shapper var det unge gutter som så intenst prøvde å få oppmerksomheten vår med skrikende indiengelsk: «Madam, Madam! Purses! Books! Scarf! Souvenir! Maybe a ring? Please madam! Just one look? Please, Madam! Madam!»

Lunsjen vår i dag var på toppen av et tak, med nydelig utsikt over hele byen, Indias mest romantiske by. Maten her er såå god, og vi har vært veldig heldige siden vi har guiden vår Rami til å vise oss slike bortgjemte skatter som dette.

På kvelden dro vi på en liten båttur på Udaipurs innsjø, rundt et tempel midt på vannet. Med bølgeskvulp og en nydelig solnedgang, hadde vi en av våre fineste kvelder på turen. Vi endte dagen med en nydelig middag på enda et tak, med enda finere utsikt over byen, innsjøen og to templer. Når vi trodde kvelden ikke kunne bli noe bedre, gikk vi rett inn i et indisk bryllup som gikk i «festtog» nedover gaten. Alle ikledd fargerike klær, som danset seg nedover gaten etter indisk musikk de bærte med seg i en liten boks. India har alltid mange overraskelser å komme med!

*gruppen jeg reiste sammen med. 

4 tanker om “From my diary 07/05/2013”

  1. Kjenner meg virkelig igjen i det du skriver om India, har bodd i Jaipur i 0 mnd nå. Det er ikke lenge til hjemreise, noe jeg både gruer og gleder meg veldig til. Trist å dra fra sånt et fantastisk land!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s