The place for sweet and spicy

India, «the place for sweet and spicy» som en lokal mann fra Delhi sa til meg første dagen min i India, 27 dager siden. Da var jeg uviten om hva som ventet meg, og aldri hadde jeg klart å forestille meg hva jeg kom til å oppleve de kommende ukene. Hver eneste dag har bydd på nye overraskelser. Alt er så annerledes enn noe annet jeg har sett. Jeg både elsker og hater det.

Siden jeg forlot Delhi sammen med gruppen min har det vært ganske så stille på bloggen. I India derimot, har det vært alt annet enn stille.

En kort oppsummering av mitt eventyr i India:

29. april, Delhi
Møtte romkameraten min Emma, en kjempejente fra England, som har bodd i Australia de to siste årene. På kvelden møtte vi vår lokale turguide, Romi, og resten av gruppen vår på 15 stk: Sylvie (fra Østerrike), Mark og Jackie (par fra England og USA), Alex og Collette (par fra England), Issie og Alex (par fra England), Rebecca og Courtney (venner fra England), Dave og Georgia (par fra England) og Eimear og Bani (søstre fra Irland). Vi hadde en fin middag ute, med god, indisk mat.

30. april, Delhi – Agra
Tok tog tidlig på morningen til Agra, hvor vi såg Taj Mahal, Agra Fort og solnedgang med utsikt over Taj Mahal.

1. mai, Agra – Jaipur
Tok en tidlig buss videre til neste destinasjon, Jaipur – «the pink city». Romi viste oss rundt om i byen, og tok oss med til noen markeder med ferske blomster, bangels (armeband). Vi var også innom et sted der vi så hvordan de skjærer diamanter. Dagen ble avsluttet med nok en indisk middag, og en tur på en lokal pub.

2. mai, Jaipur
En dag med mye sightseeing; Amber Palace, The Old Palace, Jantar Mantar, en liten, lokal trykkefabrikk som tuktuksjåførene tok oss med til og til slutt en bollywoodfilm (som sjokkerte oss på flere måter; nakne scener og skrekkfilm var ikke det vi hadde sett for oss på kino i India). Dagens middag hadde vi hjemme hos en lokal familie. Spiste kjempegod mat og lærte mye om India.

3. mai, Jaipur – Tordi
Vi hadde en humpete tur i to jeeper til vår neste destinasjon; en liten landsby kalt Tordi. Rami ble igjen i Jaipur fordi han måtte se til moren som var blitt syk, og på vegen plukket vi opp vår nye guide, Ragu. I Tordi bodde vi i et gammelt palass. Vi alle (guttene inkludert) fikk hennatatovering, også bar det videre til en annen del av landsbyen, hvor vi fikk se hvordan de lokale bor. Solnedgangen så vi på toppen av noen sanddyner, med masala chai (te) og kjeks i hånden. Dagen ble avsluttet på terrassen som var pyntet så fint for oss, med middag og bursdagsfeiring for Courtney.

4. mai, Tordi – Pushkar
Startet dagen med en gåtur gjennom landsbyen, hvor vi hilste på mange av de lokale, og ble omringet av barn som elsket å bli tatt bilder av. En tre timers jeeptur senere var vi fremme i Pushkar, en hellig by. Rami møtte oss igjen, og vi sa hade til Ragu. På ettermiddagen hadde vi en gåtur gjennom byen, hvor vi så solnedgangen ved en hellig «innsjø».

5. mai, Pushkar
Hadde halve dagen der vi kunne gjøre hva vi ville; vi slappet av ved bassenget, og shoppet litt på markedet, før vi møtte alle sammen for kamelriding. Rebecca og jeg delte en prinsessevogn, og hadde en alle tiders tur ut i ødemarken. Her ble vi møtt av sang, dans, trolldom, lokal mat og solnedgang.

6. mai, Pushkar – Udaipur
Stod opp kjempetidlig for en sekstimers togtur til Udaipur, som anses for å være Indias mest romantiske by. Jeg ringte søsteren for å gratulere med dagen, og snakket med henne for første gang siden bursdagen min da jeg var i Brasil, i slutten av januar. Etter nok en orienteringsgåtur, hadde vi en fin middag etterfulgt av shisha i hagen.

7. mai, Udaipur
Begynte dagen på en kunstskole, hvor vi fikk se mange utrolig flotte maleri og vi alle meldte oss på malekurs neste dag, i håp om å bli like flinke som kunstnerne (hehe). Vi brukte flere timer på markedet, med kjempemye fint, og hadde en fin lunsj på en takterrasse midt i byen. På kvelden dro vi på en kjempefin båttur rundt et tempel midt på vannet. Igjen spiste vi på en takterrasse, med enda finere utsikt enn tidligere på dagen.

8. mai, Udaipur
Første ting på planen denne dagen var malekurs, hvor vi malte peacock, tiger, elefant og kamel. De ble faktisk ikke så værst, men like flinke som kunstnerne kan vi dessverre ikke skryte på oss. På kvelden for fem av oss på kokkekurs, hvor vi lærte å lage flere indiske retter, og hadde vårt beste måltid så langt på turen.

9. mai, Udaipur – Ahmedabad
Igjen tok vi en lokal buss videre til neste stopp, Ahmedabad. Vi besøkte Sabarmati Ashram, Ghandi-museum, hvor vi så hvor Gandhi hadde tilbringt 14 av årene sine. Vi hadde middag på et veldig vestlig, stort kjøpesenter – ikke noe indisk mat denne dagen.

10. mai, Ahmedabad – Bombai/Mumbai
Etter en sekstimers togtur hadde vi en dag full av sightseeing rundt om i Mumbai, og avsluttet dagen på Leopold, en restaurant/bar som er kjent fra boken Shantaram.

11. mai, Mumbai – Goa
En timers flytur fra Mumbai så var vi i Goa. Nå har vi nesten prøvd alle transportmidlene: buss, tog, fly, taxi, tuktuk, sykkelrickshaw og ikke minst kamel. Jeg ringte hjem og gratulerte min kjære mamma med dagen. Avsluttet dagen med middag og en kveld ute på baren til Romis venn.

12. mai, Goa
Vi startet dagen med en tur til stranden nært hotellet vi bodde på. Uheldgvis ikke så hvit, ren og fin strand som vi hadde håpt på. Ni av oss leigde taxier for å sjekke ut andre områder i Goa, på leting etter en ny plass å bo. Sylvie og Mark, våre pruteeksperter, fikset et kosli hotell for en grei pris fra neste dag og utover uken. På kvelden hadde vi vår siste kveld hvor alle var samlet.

13. mai, Goa
Siste dag med hele gruppen! Vi hadde frokost sammen, før Rami, Dave og Georgia reiste til flyplassen. Rami skulle hjem for et par uker fri, før han skulle lede en ny gruppe gjennom India. Dave og Georgia dro tilbake til Mumbai, før de skulle fly til Malawi, Afrika. Noen av oss sjekket inn på vårt nye hotell, mens noen ble verende. På kvelden hadde vi middag på stranden, før Alex og Issie også reiste fra oss. De skulle videre til Vietnam på nye eventyr. Nå var vi bare 11 igjen.

Siden det har jeg bare vært i Goa; hoppet litt frem og tilbalke mellom hoteller, slappet av, vært på litt sightseeing, tatt manikyr og fått massage. Gruppen ble etter hver bare mindre og mindre, og mandag 20. mai var jeg den eneste igjen. Siden Goa ikke var helt som forventet, og stirrende menn med kamera over alt (inkludert på stranden), fikk jeg den gode ideen om å heller bruke mine siste dager på verdensreisen min i Europa. Om ikke mange timer sitter jeg på flyet på veg til London. Elsker spontane avgjørelser, og jeg får sett enda ett nytt land før jeg drar hjem. Iih!

Bilder og historier fra turen kommer i ulike innlegg fremover.

3 tanker om “The place for sweet and spicy”

 1. Herlig Mathilde! følte nesten eg var og reiste i India igjen :) Kos deg i London! Teater der er ei flott oppleving og koselig med en tur til Notting Hill, Oxford street er vel obligatorisk men travel …..:)

  Liker

 2. Hei!

  Du var finalist i Supersaver Travel Blog Awards. Jeg vil gjerne komme i kontakt med deg via e-post hvis det er mulig.

  Vennlig hilsen,
  Linnea

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s